ABK6 to bardzo gustowny likier znanej marki . Produkuje się go na bazie wyśmienitego koniaku oraz miodu z regionu Charentes w miejscowości Cognac. To połączenie prawdziwej i naturalnej słodyczy oraz szerokiego i zaskakującego wachlarza smaków.
Likier otwiera się aromatem pełnym nut kwiatowych – przede wszystkim jaśminu oraz fiołka.
W tle wysuwają się także rozgrzewające tony kandyzowanej pomarańczy oraz przypraw.
W ustach dominuje wiciokrzew, który prowadzi do trwałego finiszu oferującego słodką, dębową nutę.
Francis Abécassis produkuje niezwykłe koniaki z własnej posiadłości. Ma przekonanie, że mieszanie eaux-de-vie pochodzących z jednej wyjątkowej posiadłości nadaje koniakowi niepowtarzalny charakter i siłę. Wierna tej filozofii, jego córka Elodie wpadła na pomysł, aby zastosować ją do charakterystycznych cech smakowych miodu. To właśnie podczas procesu starzenia Mistrzyni Piwnicy, Isabelle Couprie, zmieszała subtelny i elegancki koniak ze szczególnie intensywnie aromatyzowanym miodem.